14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Iz Velike Kladuše poročajo o pravem eksodusu migrantov – na pot jih je odšlo med 4 in 7 tisoč, nekateri so celo oboroženi!

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je migrantske centre v Veliki Kladuši in okolici v BiH zapustilo med 4 tisoč in 7 tisoč migrantov, ki so se odpravili na pot proti Sloveniji. Nekateri izmed njih naj bi bili oboroženi s hladnim orožjem, govori pa se tudi o strelnem orožju.

Varnostni organi iz Bosne in Hercegovine ter Hrvaške so obvestili slovenske, da je iz Velike Kladuše in okolice proti Hrvaški in nato Sloveniji krenilo kar med 4 in 7 tisoč migrantov, ki so bili nastanjeni v tamkajšnjih migrantskih centrih in kampih. Da je situacija še hujša, potrjujejo informacije, da so številni oboroženi s hladnim orožjem, kot so noži in njim podobna rezila, nekateri izmed njih pa imajo celo strelno orožje.

Kako resna je situacija, smo preverili tudi pri slovenski policiji, kjer so nam potrdili, da so bili o eksodusu obveščeni, vendar njihova preverjanja niso potrdila teh navedb. Pri tem se poraja resno vprašanje, ali slovenske oblasti opozorila ne jemljejo dovolj resno, saj o migrantskem valu poročajo celo na družabnih omrežjih. Po drugi strani pa na policiji priznavajo, da so sprejeli določene ukrepe za poostren nadzor meje in večjo varnost policistov, kar dodatno potrjuje resnost situacije.

Več o tem TUKAJ.

Sorodne vsebine