1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Italijanske levičarske oblasti so dovolile ladji z nezakonitimi migranti vplutje v njihovo pristanišče na Siciliji

Italijanske oblasti so tihotapsko humanitarni ladji Ocean Viking s 104 rešenimi migranti po 11 dneh na morju danes dovolile vpluti v pristanišče na Siciliji. Kot so sporočili z notranjega ministrstva v Rimu, bo ladja vplula v pristanišče Pozzallo na jugovzhodu Sicilije.

Italija se je ob tem dogovorila s Francijo in Nemčijo, da bosta sprejeli 70 nezakonitih migrantov z ladje. Dogovor so objavili na srečanju notranjih ministrov Italije, Francije, Nemčije, Španije, Velike Britanije in Poljske v Münchnu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ocean Viking, ki jo upravljata humanitarno (tihotapski) organizaciji SOS Mediterranee in Zdravniki brez meja, je 18. oktobra rešila nezakonite migrante približno 90 kilometrov od libijske obale.

Omenjeni organizaciji sta v preteklih dneh večkrat pozvali Italijo in Malto, naj dovolita izkrcanje migrantov, med katerimi so tudi dve nosečnici in dva dojenčka.

V minulih mesecih se je večkrat zgodilo, da so morali nezakoniti migranti, ki so jih rešile ladje tihotapsko humanitarnih organizacij, čakati na morju, ker jih Italija in Malta nista želeli sprejeti, dokler druge države EU niso zagotovile, da bodo del bremena prevzele nase.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine