12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Nevladna organizacija Mediterranea napoveduje nasilno vplutje ladje Alex v pristanišče na Lampedusi

Italijanska nevladna organizacija Mediterranea je danes napovedala nasilno vplutje reševalne ladje Alex v pristanišče na Lampedusi. Kot so sporočili iz organizacije, bodo to storili navkljub ukazu italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija, naj tega ne naredijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Glede na nevzdržne zdravstvene in higienske razmere na krovu je ladja Alex razglasila izredne razmere in pluje proti pristanišču Lampedusa, ki je edini možen varen kraj za izkrcanje,” je na Twitterju objavila Mediterranea.

Italijanska vlada je pozvala Mediterraneo, naj ladjo usmeri proti Malti, a so iz organizacije sporočili, da bi bila več kot 15-urna vožnja prenevarna. Mediterranea je v sporočilu navedla, da ima ladja kapaciteto za 18 ljudi, na krovu ladje pa je trenutno skoraj 60 ljudi, vključno z 41 iz morja rešenimi nezakonitimi migranti.

Kot je znano t. i. nevladne organizacije pomagajo tihotapcem prevažati nezakonite migrante preko Sredozemlja iz Azije in Afrike v Evropo. Pri čemer je njihova »humanitarnost« močno pod vprašajem…

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine