15.6 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Italijan prevažal v avtu pet ilegalnih migrantov, ujeli so jih pri Ptuju

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Gornja Težka Voda, Loke in Trebnje izsledili in prijeli tri državljane Maroka in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

 

Danes ob 1.55 pa so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor na vstopu v našo državo, na bivšem mejnem prehodu Šentilj, ustavili avtobus slovaških registrskih oznak. Na avtobusu je bil tudi državljan Nigerije, ki nima pogojev za vstop v našo državo. Po zaključenem postopku ga bodo policisti vrnili avstrijskim varnostnim organom.

Sinoči, tik pred polnočjo, so policisti Policijske postaje Gorišnica v Spuhlji ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak, ki ga je vozil 26-letni Italijan. V vozilu je prevažal 4 državljane Iraka in enega državljana Afganistana, ki so v isti noči na območju Zavrča nedovoljeno vstopili v našo državo iz Hrvaške, na zeleni meji. Italijana so policisti pridržali, ostale bodo po zaključenem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Med 21. 1. 2020, od 6. ure in 22. 1. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Domžal in Ljubljane izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Afganistana in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti od torka, 21. 1. 2020 od 6.00 ure, do danes, 22. 1. 2020 do 6.00 ure, obravnavali državljana Turčije (na območju PP Ilirska Bistrica), ki je nedovoljeno prestopil državno mejo med RH in RS. Tujec je bil že vrnjen na Hrvaško, izdan mu je bil tudi plačilni nalog.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine