-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Islamizacija Velike Britanije napreduje: Rokavski preliv prečkalo rekordno število migrantov v enem dnevu

V Veliko Britanijo je iz Francije preko Rokavskega preliva v četrtek prispelo rekordno število nezakonitih migrantov v enem dnevu, poroča Britansko združenje za tisk (PA), ki redno spremlja razmere. S 17 manjšimi čolni jih je prišlo skupno 235.

 

Narodnosti migrantov niso sporočili, je pa to že drugič v tednu dni, da so dosegli dnevni rekord. 30. julija sta Rokavski preliv prečkala 202 migranta. Med drugim je šlo za državljane Jemna, Eritreje, Iraka in Malija, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Prečkanje večjega števila migrantov v zadnjem tenu pripisujejo mirnim vodam v Rokavskem prelivu.

Julija je po ocenah PA več kot tisoč nezakonitih migrantov preko Rokavskega preliva prišlo v Veliko Britanijo.

Britanski minister za imigracije Chris Philp naj bi se o tem prihodnji teden pogovarjal na obisku v Franciji. Vlada v Londonu naj bi razmišljala o napotitvi kraljeve mornarice v Rokavski preliv za zajezitev prihoda migrantov.

Migranti in begunci se že leta zbirajo v francoskih pristaniščih ob Rokavskem prelivu v upanju, da bodo lahko prišli do Velike Britanije, pogosto zato, ker tam že živijo njihovi sorodniki ali ker govorijo angleško.

Zadnje novice

Sorodne vsebine