13.6 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Iračan, ki je v Nemčiji posilil in umoril 14-letnico, je osumljen tudi dvakratnega poslistva 11-letnice

Iračana, ki ga sumijo umora in posilstva 14-letne Susanne v Nemčiji in je trenutno v preiskovalnem priporu, sumijo tudi dvakratnega posilstva 11-letnice, je danes sporočilo tožilstvo v nemškem mestu Wiesbaden.

Alija Bašarja so pred mesecem dni aretirali na severu Iraka in ga prepeljali v Nemčijo. Tožilstvo v Wiesbadnu proti njemu vodi preiskavo zaradi umora in posilstva 14-letnice, sedaj pa še zaradi dvakratnega posilstva 11-letnice v begunskem namestitvenem centru.

Enkrat naj bi deklico posilil marca, drugič pa maja. Pri slednjem incidentu naj bi bil glede na izsledke preiskave prisoten tudi 14-letnik iz Afganistana, ki je bil do sedaj zaveden kot priča v primeru umora Susanne.

14-letnik je sedaj prav tako v preiskovalnem priporu, saj ga tudi sumijo, da je dvakrat posilil deklico. Policija je pojasnila, da ne gre za begunko, ampak nemško državljanko.

21-letni Iračan je medtem priznal umor, a zanikal, da je posilil Susanno.

Susanna iz Mainza je bila pogrešana maja, v začetku junija pa je policija potrdila, da je bila v Wiesbadnu žrtev nasilnega dejanja posilstva in umora. Osumljeni Iračan je že pred najdbo trupla s svojo družino – staršema ter petimi brati in sestrami – pod lažnim imenom iz Düsseldorfa preko Istanbula zbežal v Irak, kjer so ga nato aretirale kurdske oblasti in predale Nemčiji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine