1.5 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Imigrantska družina iz Šri Lanke zahteva milijonsko odškodnino

Družina iz Šri Lanke, ki se je pred desetletjem priselila v Veliko Britanijo, toži bolnišnico za veliko odškodnino, ker krivi osebje, da je njihov otrok utrpel hude možganske poškodbe.

Pred skoraj devetimi leti je priseljenka iz Šri Lanke rodila v bolnici zdravega otroka. Odvetnik družine v tožbi trdi, da ji osebje bolnišnice ni razložilo, da nehranjenje otroka lahko povzroči trajne poškodbe. Zaradi tega imigratka 15 ur ni hranila svojega novorojenčka in kot posledica je huda možganska okvara, ki jo je utrpel otrok, trdi njihov odvetnik.

Osebje bolnice se brani, češ, da so z materjo ravnali tako, kot z vsemi ostalimi porodnicami, še več, ker je zelo slabo govorila angleško, so se zatekli tudi k »govorici z rokami« in k slikam ter risbam.

Odvetnik tožnikov trdi, da je to bilo premalo in da bi morala bolnica najti nekoga, ki bi bil sposoben komuniciranja tudi v maternem jeziku pacientke. Zaradi tega meni, da je bolnica odgovorna za otrokovo možgansko okvaro in zahteva odškodnino.

Sodnik je že izjavil, da se »nagiba na stran tožnika« in zato je pričakovati, da bo dosodil precejšnjo odškodnino, verjetno nekaj milijonov funtov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine