17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Ilegalnih migrantov spet več, prevladovali so Afganistanci 

Piše: C. R.

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.  

V tovornem vozilu srbskih registrskih oznak so odkrili tri državljane Afganistana, ki so se prav tako poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Čateža ob Savi (PP Brežice) izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, v Dobovi (PP Brežice) državljana Sirije in državljana Egipta in v Črnomlju šest državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Včeraj zgodaj popoldan so imeli policisti v postopku dva državljana Nemčije, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnico pa opozorili.

Vir: PU Novo mesto in PU Maribor 

Zadnje novice

Sorodne vsebine