30.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Ilegalni migranti z otroki v ospredju poskusili trikrat prebiti policijsko blokado, noč preživeli ob cesti pri mejnem prehodu Maljevac

Več sto ilegalnih migrantov je noč preživelo ob cesti pri mejnem prehodu Maljevac v bližini Velike Kladuše. Migranti še naprej v ospredje postavljajo in izkoriščajo otroke ter tako izsiljujejo, da bi jih na meji spustili na Hrvaško.

Kljub temu da so policisti včeraj več ur prepričevali ilegalne migrante, naj se vrnejo v Veliko Kladušo, so migranti ostali in želeli na silo ter nezakonito prečkati mejo in stopiti na hrvaška tla. Med njimi je bilo nekaj deset otrok, ki jih ilegalci izkoriščajo, da izsiljujejo.

Sanela Dujković iz obmejne policije BiH je za N1 dejala, da je pred mejnim prehodom med 350 in 400 ilegalnih migrantov. Po njenih besedah so včeraj migranti z otroki v ospredju skušali prebiti blokado, a jih je policija potisnila nazaj.

Ker postaja vse bolj hladno, policija v naslednjih dneh pričakuje, da bo še več poskusov, da bi migranti na silo prestopili mejo. Na hrvaški strani se zbirajo močne policijske enote, občasno po zraku kroži helikopter.

Admin Muhić, prebivalec naselja Maljevac, je za N1 povedal, da imajo prebivalci vsak dan težave z migranti. »Vsak dan jih srečujemo na cestah, prihajajo iz gozda, prestopajo mejo,« je dejal.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine