15.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Ilegalni migranti v Slovenjo skozi vse pore prepustne meje! Spet so jih lovili!

V zadnjih 24 urah je PU Maribor obravnavala tri nedovoljene prehode državne meje z Republiko Hrvaško.

Včeraj zjutraj so štirje državljani Kosova, po železniških tirih prišli, iz smeri Čakovca, do državne meje med Hrvaško in Slovenijo, v bližini Središča ob Dravi. Le-to so kakšnih 300 m severneje od železniških tirov nedovoljeno prestopili  preko tehničnih ovir. Vse štiri so policisti prijeli v Središču ob Dravi in jih  bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob  15.35  so  policisti  PP  Ormož  v  Središču  ob  Dravi  prijeli še tri državljane  Alžirije, ki so pred tem, preko tehničnih ovir v grozdu Zelena, iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Tudi njih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj  ob  17.20  so  policisti  Postaje  prometne  policije  Maribor,  na avtocesti  A1  Maribor  –  Šentilj,  v  Spodnjem  Dobrenju  prijeli  pešca, državljana  Alžirije,  ki  je  pred  tem nedovoljeno vstopil v našo državo. Postopek  so  prevzeli  policisti  Policijske  postaje za izravnalne ukrepe Maribor,  ki  so ugotovili, da se je Alžirec tistega dne v Sarajevu skril v podvozje  neznanega,  naključnega avtobusa. Tako skrit je potoval približno 11  ur. Ko se je avtobus ustavil na bencinskem servisu, je zaradi tega, ker je  že  težko  dihal,  sestopil in pot peš nadaljeval proti Avstriji. Že po približno 15 minutah so ga prijeli policisti. Ker je v postopku zaprosil za  mednarodno zaščito, so ga odpeljali v Azilni dom v Logatec.

Zadnje novice

Sorodne vsebine