17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Ilegalni migranti pred dnevi zatrjevali, da jih ne bo ustavilo niti minus 50 stopinj, včeraj klicali na pomoč pri samo minus 10 stopinjah Celzija

Konec novembra so migranti v Bosni in Hercegovini zatrjevali, da ne bodo odnehali s poskusi preboja prek Plješevice na Hrvaško, četudi bo zunaj minus 50 stopinj. No, izkazalo se je, da so na pomoč poklicali že, ko je bilo med minus 10 in minus 20 stopinj (TUKAJ).

Poročali smo, da je federalna Gorska reševalna služba Bosne in Hercegovine od sinoči iskala migrante, ki bo se izgubili na planini Plješevica (TUKAJ). GSS BiH je zdaj sporočila, da so v iskalni akciji našli kar 26 ilegalcev, ki so neodgovorno skušali na Hrvaško priti prek goratega predela.

GSS je sporočila, da so najprej našli štiri ilegalce. Dva sta se močno podhladila, tako da sta njuni življenji ogroženi, druga dva bosta najbrž preživela. Naslednja dva migranta so reševalci našli v nekem objektu, ki pa sta zavrnila pripadnike Federalne uprave civilne zaščite (FUCZ), da bi se vrnila v dolino. Ponju je šla policija.

Včeraj čez dan pa so našli še 20 ilegalcev, ki so tavali po gozdovih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine