5 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Ilegalni migranti na polno čez Slovenijo

Piše: C. R.

Na območju policijske postaje Postojna so policisti obravnavali dva državljana Afganistana, na območju policijske postaje Ilirska Bistrica pa 4 državljane Afganistana.  

Danes zjutraj so na območju policijske postaje Koper obravnavali še državljana Maroka. Včeraj popoldan so prejeli klic občanke, ki je povedala, da je čez Plavje pridrvelo vozilo, polno ljudi. Ti so zapustili vozilo in odšli peš proti Italiji. Policisti so na kraju izsledili osebni avto VW Tiguan, nizozemskih registrskih tablic. Vozniku, 40-letnemu državljanu Nizozemske, so odredili pridržanje. Italijanski varnostni organi so prijeli devet ilegalnih migrantov, ki jih povezujejo s tem prevozom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Prav tako sta pa v Gruči na območju policijske postaje Šentjernej nezakonito prestopila državno mejo dva ilegalna migranta. Policisti so ju izsledili in prijeli državljana Pakistana.

Policisti policijske postaje Obrežje so med kontrolo tovornega vozila registrskih oznak severne Makedonije odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se, skrita med tovorom, poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: Policijska uprava 

Zadnje novice

Sorodne vsebine