11.4 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Ilegalni migranti, ki jim nevladne organizacije “pomagajo” v Slovenijo, kradejo kot srake: kolesa, torbice, denar, mobilne telefone, dokumente

Policija je prijela Z.A.M (1999 ), B.H. (2000), H.B.( 1996) in A.Z. (1989). Vsi so iz Libije, nihče ni imel veljavnih dokumentov, organi pregona jih sumijo, da so v štirih dneh zagrešili osem kaznivih dejanj, poroča portal Krupljani.

Med 6. in 10. septembrom je bilo v Bihaću storjenih več kaznivih dejanj. Več meščanov je namreč prijavilo kraje mobilnih telefonom, denarja, dokumentov, koles in torbic. Policisti so kmalu prišli na sled migrantski bandi, ki je v več primerih razbila okno na avtomobilu in iz notranjosti ukradla različne predmete.

Zanimivo je, da nihče od prijetih ni bil zaveden, da je vložil prošnjo za azil. Očitno je, da jim je Bosna in Hercegovina le postaja na poti v osrčje Evrope in da si v tem delu regije s krajami krajšajo čas.

Policija ne poroča o izobrazbi migranstkih kradljivcev, tako da ni jasno, ali gre za gradbene ali strojne inženirje, mogoče je med njimi tudi kak pisatelj ali nano-tehnolog.

Sicer takim ljudem slovenske nevladne organizacije »pomagajo« v Slovenijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine