11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Ilegalne migrante čedalje pogosteje “švercajo” tudi državljani članic Evropske unije

Da se posel z ilegalnimi migranti očitno splača, dokazuje tudi dogajanje na območju novomeške policijske uprave, kjer ugotavljajo, da v teh poslih čedalje bolj sodelujejo državljani EU, sicer pa je med sprovajalci tudi precej državljanov Srbije. Policija pa je v zadnjih 24 urah zajela tudi nekaj posamičnih migrantov, ki so se čez mejo odpravili peš. Krški policisti so v Dolščah dopoldne prijeli dva državljana Bangladeša, zvečer pa še štiri.

Nekaj pred peto uro popoldne so policisti iz več policijskih enot Dolenjske in Bele krajine, ob pomoči vodnikov službenih psov in policistov specializirane enote za nadzor državne meje generalne policijske uprave na širšem območju Stopič pri Novem mestu prijeli večjo skupino tujcev, ki so v državo prišli mimo mejnih prehodov. Po vztrajnem pregledovanju terena so do enajste ure zvečer skupaj prijeli 49 tujcev (domnevno iz Pakistana in Bangladeša) ter tri osumljence (iz Italije, Avstrije in Srbije), ki so prišli po tujce z dvema kombijema in osebnim avtomobilom, a so jim policisti v hitri akciji to preprečili in jih aretirali. Vozila so zasegli, v delo pa so se vključili kriminalisti sektorja kriminalistične policije.

Skoraj sočasno z dogajanjem na Dolenjskem so imeli polne roke dela tudi posavski policisti. V bližini Prilip so brežiški policisti ob šesti uri popoldne opazili sumljiv kombi italijanskih tablic. Ko so ga želeli ustaviti, znakov modre luči in sirene ni upošteval in se je z veliko hitrostjo podal v beg proti Brežicam. Na Čatežu so ga policisti prestregli in ustavili, zraven pa ustavili še osebni avtomobil. Trije osumljenci iz Srbije so skupaj peljali  39 tujcev, ki so v državo prišli mimo mejnih prehodov (domnevno so iz Pakistana, Bangladeša in Indije). Vse so pridržali, vozila pa zasegli. V delo so se vključili kriminalisti sektorja kriminalistične policije.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali štiri ilegalne migrante: PP Ilirska Bistrica tri državljane Albanije in PP Kozina enega državljana Pakistana. Po čezmejnem zasledovanju vozila Fiat doblo od Ilirske Bistrice preko Škofij (dogodek 2. 9. 2020) do Milj (Italija) so nam italijanski varnostni organi vrnili 14 državljanov Eritreje ter enega državljana Pakistana.

Zadnje novice

Sorodne vsebine