10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Ilegalci so se predrzno sprehajali po Kočevju, v Novem mestu so enega lovili kar v središču mesta

S PU Ljubljana poročajo, da so v 48 urah prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Izsledili so Indijce, Pakistance, Irance, Maročane, Alžirce, Sirijce, Iračane, Palestince, Egipčane in Somalijce. Prijeli so jih v Kočevju, Starem Kotu, Travniku, Grosuplju in Ljubljani.

 

Že včeraj pa nas je eden od bralcev iz Kočevja opozoril, da so v njihovem mestu prijeli več migrantov, ti so se prosto sprehajali po mestu, prijeli so jih tudi v podzemni garaži enega od kočevskih blokov. Nato so preventivno preverjali še vse garaže v bližini.

Sporočili so nam tudi, da so bili pred Lidlom vidni 3 do 4 ilegalci, 5 jih je bilo pred občinsko stavbo, 3 pred pošto. Skratka, včerajšnji dan je bil za vsaj ducat ilegalcev sprehajalni in spoznavni po mestu Kočevje. Kako se je končala njihova pot, policija ne poroča.

V Novem mestu ilegalca prijeli v središču mesta, ob knjižnici

Portal Dolenjskanews.com pa je včeraj poročal, da so novomeški policisti okoli 9.45 ure enega od ilegalcev lovili v središču Novega mesta. Prijeli so ga v neposredni bližini sodišča in knjižnice. Po neuradnih podatkih je ilegalec prišel na Novi trg, kjer je želel kupiti telefonske številke za mobilne aparate. Policiste je o ilegalcu obvestil trgovec. Ko sta na kraj prišla policista, je ilegalec, domnevno Pakistanec, pobegnil. Po uri lova so ga prijeli in pridržali.

Portal je še poročal, da so v nedeljo ilegalce prijeli tudi med Ratežem in Petelinjekom (cesta Šentjernej – Novo mesto).

Iz tega je razvidno, da je ilegalcev čedalje več in tudi vse bolj predrzni so. Če si sredi sobote upajo prosto sprehajati po Kočevju in nakupovati v središču Novega mesta, hkrati pa se pojavljati tudi ob glavni cesti Novo mesto – Šentjernej, potem vemo, koliko je ura. Do še večjih težav je le še korak.

Dodajmo, da bo PU Novo mesto poročilo o prijetih čez vikend posredovala jutri, v ponedeljek, kot je to običajno za to policijsko upravo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine