25.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Ilegalcev ne zmanjka, dolenjski policisti so jih prijeli 31

V petek so črnomaljski policisti med Hrastom in Drenovcem prijeli državljana Pakistana, v soboto popoldne pri Veliki Lahinji štiri državljane Maroka, v nedeljo zjutraj pa pri naselju Dalnje Njive tri državljane Afganistana.

V soboto zjutraj so brežiški policisti pri Gornjem Lenartu prijeli štiri državljane Irana. Popoldne so na Čatežu opazili dve sumljivi osebni vozili, polni potnikov, ki so pospešili z vožnji po avtocesti proti Ljubljani, ko so opazili, da se za njimi peljejo policisti. En avto, golfa, so uspeli ustaviti v bližini Novega mesta – v njem je bilo šest oseb, avto sta vozila dva državljana Italije. Drugi avto je odpeljal po avtocesti proti Ljubljani. Novomeški operativno-komunikacijski center je o dogajanju obvestil kolege v operativno-komunikacijskem centru v Ljubljani, ki so na relacijo napotili policiste, ki so v Ivančni Gorici prestregli in ustavili audija, prav tako polnega tujcev. Tudi tega je vozil državljan Italije. Brežiški policisti so v povezavi s tem dogodkov v bližini Prilip prijeli še enega tujca, ki je ostal zadaj, ker sta bili obe vozili že polni. Skupaj so policisti v Novem mestu prijeli sedem državljanov Pakistana in Bangladeša, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov, šest pa so jih prijeli ljubljanski policisti v Ivančni Gorici.

V soboto dopoldne so krški policisti v naselju Dolšce prijeli državljana Pakistana.

Prometni policisti, ki so skupaj z DARS v soboto dopoldne opravljali nadzor prometa na nekdanji cestninski postaji Dob, so ustavili cliota, ki ga je vozil 20-letni romunski državljan. V avtu je vozil štiri državljane Bangladeša in državljana Pakistana. Postopek so prevzeli kriminalisti.

Postopki s tujci še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine