-0.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 decembra, 2021

Ilegalce iz Bangladeša našli tudi pri mejnem prehodu Zavrč – v tovornjaku med tovorom

 Včeraj, ob 13.50, je na Mednarodnem mejnem prehodu Zavrč, v našo državo s priklopnim tovornim vozilom, turških registrskih oznak, vstopal 31-letni Turek.

 

Kljub temu, da policisti stavkajo, vestno opravljajo dolžnost varovanja državne meje in obenem tudi šengenske meje EU. V konkretnem primeru so med pregledom vozila ugotovili, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, na desni strani priklopnega vozila poškodovana oz. prerezana in ponovno speta. Policisti so med pregledom vozila uporabili tudi tehnična sredstva, CO2 tester pa je pokazal povečano vrednost CO2 v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila.

Skupaj z delavci FURS-a so policisti odprli in pregledali tovorni del priklopnega vozila ter v njem odkrili 4 državljane Bangladeša, stare 20, 21, 34 in 50 let, ki so na tak način želeli nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse štiri so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti bodo vse ugotovitve s poročilom predstavili pristojnemu tožilstvu. V postopku so namreč ugotovili, da voznik ni vedel, da v priklopnem vozilu prevaža opisane tujce.

Zadnje novice

Sorodne vsebine