23.7 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Hoteli so v Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Piše: P.T.

Včeraj in danes ponoči so policisti PP Gorišnica obravnavali kar štiri primere nedovoljenega prehajanja državne meje med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa kršitelji niso imeli ustreznih dovoljenj.

Popoldan so najprej oglobili dva francoska državljana, ki sta državno mejo prestopila z osebnim avtomobilom francoskih registrskih oznak.

Kmalu zatem so opozorili hrvaško državljanko, ki je mejo prestopila s kombiniranim vozilom hrvaških registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da ima vozilo naloženo s pohištvom, in da je dejansko zašla. Napotili so jo na najbližji mejni prehod.

Sinoči so oglobili dva državljana Avstrije, ki sta državno mejo prestopila z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak.

Danes, ob 0.38 uri so ustavili voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak, državljana BiH. V vozilu je imel sopotnico, državljanko BiH, skupaj z dojenčkom, prav tako državljanom BiH, in sopotnika državljana Hrvaške. Opisana državljanka BiH je imela celo veljaven ukrep zavrnitve vstopa v Republiko Slovenijo. Vse tri so oglobili, vozniku in državljanu Hrvaške so po postopku dovolili tranzit čez Slovenijo, državljanko BiH z dojenčkom pa so zavrnili nazaj na Hrvaško.

Vir: PU Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine