8.2 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Hotel je dobro zaslužiti, v kombiju je imel naloženih kar 50 ilegalnih migrantov

Včeraj,  okoli  19. ure so policisti v Podskrajniku ustavili tovorno vozilo znamke  Renault  master,  slovenskih  registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno,  da  sta  46-letni voznik in 50-letni sopotnik, oba slovenska državljana,   v   vozilu  prevažala  42  tujcev  (državljanov  Afganistana, Pakistana,  Indije  in  Nepala),  ki so nezakonito prestopili državno mejo. Slovencema je bila zaradi suma kaznivega dejanja  prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države odvzeta prostost.

Prav  tako  včeraj  v  popoldanskem  času,  so policisti v Livoldu ustavili osebno  vozilo znamke Mazda, poljskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je 24 letni voznik, državljan Ukrajine, v vozilu prevažal  tri tujce  (državljane  Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ukrajincu  je bila zaradi suma kaznivega dejanja  prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države odvzeta prostost.

Policisti  glede  obeh  kaznivih  dejanj  nadaljujejo z zbiranjem obvestil, osumljenci   pa  bodo  privedeni  k  preiskovalnemu  sodniku.  Postopki  in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine