17.7 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

Nataša, hčerka Mirka Moravca, ki so ga ugrabili ilegalni migranti: Bila sem v šoku. Zvezali so ga, dali v prtljažnik in ga odvrgli v gozdu blizu Sežane!

Poročali smo, da so danes v družinskem vinogradi v vasi Mali Nerajec v Beli krajini štirje ilegalni migranti ugrabili Mirka Moravca, 80-letnega domačina. Ilegalcem naj bi pomagal slovenski par, ki se je izdajal za arheologa (TUKAJ).

Nekaj podrobnosti je za lokalni Radio Odeon razkrila hčerka Nataša Moravec-Jakofčič, ki vodi družinski lokal v vasi Bar Moravec (TUKAJ).

Povedala je, da je njen oče Mirko Moravec danes okoli 8. ure zjutraj odšel v vinograd tik nad vasjo. Okoli 10. ure mu je prinesla malico, nekaj malega sta spregovorila. Potem jo je poklical okoli 13. ure in ji naročil, naj mu prinese škropilnico. Ko je prišla, ji je povedal, da ima dva gosta, ki sta se mu predstavila kot arheologa. Ta dva sta mu dejala, da je kraj zanimiv in bi lahko našla kakšne arheološke ostanke.

Vrnila se je nazaj, nato je okoli 13.30 videla, da se je mimo peljal očetov avto. Ni bila pozorna, ali je v njem oče. Čez nekaj časa jo je začelo skrbeti, kam je odšel, zato se je v vinograd odpravil njen sin in jo poklical, češ da očeta ni tam. Začela je klicati znance, ki pa tudi niso vedeli, kje je oče.

Nato jo je okoli 18. ure poklicala neka gospa in se ji kje predstavila kot Sežančanka. Dejala je, da je oče pri njej.

»Bila sem v šoku, ker nisem vedela, kaj bi on delal v Sežani ob šestih popoldne.  Povedal mi je, da so ga zvezali, dali v prtljažnik in odpeljali, v gozdu blizu Sežane pa vrgli iz avta. Potem je on sam poiskal prvo hišo, da nas je lahko sploh poklical,« je povedala Nataša Moravec-Jakofčič za Radio Odeon.

Po naših informacijah so policisti še dolgo v noč preiskovali kraj dogodka, zvečer pa naj bi iz Italije prišla informacija, da so ugrabitelje prijeli tamkajšnji varnostni organi.

Policija je sporočila: »Včeraj pozno popoldne je bil operativno-komunikacijski center v Kopru obveščen, da so neznanci iz vozila izpustili zvezanega starejšega moškega, ki naj bi mu pred tem ukradli vozilo in odvzeli ključe zidanice v Beli krajini. Moški se je po tem zatekel k bližnjim stanovalcem, ti pa so obvestili policijo in svojce. Stekla je intenzivna kriminalistična preiskava v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi, s pomočjo katerih so bili storilci tudi prijeti.«

Podrobnosti ugrabitve, kot jih je za revijo Demokracija opisala domačinka, si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine