14.5 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Halo, “zelena oblast”, ali onesnaževanje gozdov ni zelena tema? Domačini že dvakrat počistili gozdove, ilegalni migranti pa so znova pustili za sabo kup smeti!

Ilegalni migranti so se zopet šli zelenega turizma v slovenskih gozdovih. V gozdovih v občini Središče ob Dravi so se znova pojavili kupi odvrženih oblačil, torb, odpadkov in drugih predmetov, ki jih za seboj puščajo migranti. Gozdove so že dvakrat očistili, a na problematiko jih vedno znova opozarjajo odvržena oblačila in smeti. To ni prvi primer, ki se je zgodil. V preteklosti smo velikokrat opozarjali na onesnaževanje nezakonitih prestopnikov meje v Črnomlju, Kočevju in v Ilirski Bistrici. Vendar slovenske zelene oblasti ta problem ne zanima, saj še vedno podpirajo mehko politiko do nezakonitih prestopnikov. Z njihovimi dejanji pa podpirajo tudi onesnaževanja okolja, proti kateremu se borijo s svojimi zelenimi besedami.

 

Onesnaženo območje okolice Središča ob Dravi je razkazal domačin Jožef Šef. V svoji izjavi je omenil, da se potikajo po gozdovih in v okolici najpogosteje po noči, saj takrat slišan glasni pasji lajež. Zaradi ilegalnih migrantov pa si bo besedah Šefa ženske ne upajo v večernih urah hoditi na sprehode. “To so odvečna garderoba, torbe, obuvala, folije, odpadki in druga oprema, ki jim je v napoto. Kupov odvrženih različnih predmetov ne opažam samo v neposredni bližini mojega doma, ampak v širšem območju teh obširnih gozdov. Tu je ta begunska transverzala, ki se je poslužujejo vodniki,” je med sprehodom v bližnjem gozdu povedal Šef. Slovensko zeleno oblast vlado Marjana Šarca pa lahko vprašamo, kako dolgo bomo v Sloveniji še priča onesnaževanju slovenskih gozdov zaradi nezakonitih prestopnikov meje?

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine