22.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Gruzijec in Hrvat ločeno tihotapila Ruse in Kosovarje, policisti prijeli skoraj petdeset ilegalcev iz Pakistana

Piše: C. R.

Včeraj okoli 14. ure so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila  nemških  registrskih  oznak.  Med  postopkom  so  ugotovili, da 39-letni  državljan  Gruzije v vozilu prevaža pet državljanov Rusije, ki ne izpolnjujejo  pogojev  za  vstop v Slovenijo.

Prav tako na Obrežju so okoli 21.  ure ustavili državljana Hrvaške, ki je prevažal tri državljane Kosova, ki  so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanoma Hrvaške in Gruzije so odvzeli  prostost,  ju  pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi  kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo  privedli  k  preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Rusije in Kosova še potekajo.

Policisti  so prav tako  na  območju  PP  Brežice  (Dobova,  Rigonce,  Obrežje, Loče,
Slovenska   vas)   izsledili   in  prijeli  48  državljanov  Pakistana,  27 državljanov  Maroka,  15  državljanov Bangladeša, deset državljanov Rusije, sedem državljanov Afganistana, po pet državljanov Nepala, Alžirije, Sirije, Indije  in Somalije, tri državljane Mongolije, dva državljana Kameruna, dva državljana  Kitajske  in  državljana  Sierra  Leone.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine