7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Grozljivo! Maroški migrant zaklal Italijana, ker mu je ta izgledal preveč srečen!

Italijansko tožilstvo je javnosti sporočilo, da je 27-letni migrant maroškega porekla priznal umor 33-letnega Italijana Stefana Lea, ki je bil najden zaboden na bregovih reke Pad v Torinu konec februarja letos. Naravnost grozljiv je razlog za njegov umor, namreč ta je priznal, da se je nad moškim znesel, ker je začutil potrebo, da nekoga ubije. 

 

Maročan Said Machaouat se je tekom vikenda predal policiji in priznal, da je morilec Lea. “Moram se predati, ker se počutim, kot da so mi karabinjerji vseskozi na sledi. Za njegov umor sem se odločil zato, ker mi je deloval srečen in to mi je šlo na živce,” je brez sramu dejal tožilstvu.

Migrant po poročanju Voice of Europe naj ne bi poznal žrtve. Priznal je, da se je to jutro odločil, da bo nekoga ubil. “Odločil sem se, da kupim set nožev, po nakupu sem odvrgel vse nože razen najostrejših. Nato sem se napotil s v predel Turina z imenom Murazzi, ko sem kmalu zagledal srečnega moškega.” 
V depresiji naj bi bil zaradi ločitve
“Ko sem ga zagledal in je on pogledal mene sem si rekel, da bi lahko on trpel tako kot jaz. Z nožem sem mu prerezal vrat,” je povedal hladnokrvno. Po besedah tožilca Paola Borgne je motiv za umor naravnost srhljiv, po tem ko je ta pojasnil svoje dejanje in poudaril, da je želel, da umre mlad moški, da mu odvzame vse možnosti za srečno prihodnost. Morilec, ki je preiskovalcem pokazal, kam je skril domnevno morilsko orožje, je povedal, da je bil nekaj časa pred umorom v depresiji zaradi ločitvi od žene. “Najbolj me boli dejstvo, da moj 4-leta star sin očima kliče oče,” je še povedal.

Zadnje novice

Sorodne vsebine