23.9 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Groza v Nemčiji: Eritrejec zabodel štirinajstletno dekle

Piše: Andrej Sekulović

V Nemčiji je prišlo do strahovitega umora štirinajstletnice. Storilec je prosilec za azil iz Afrike. Policijo ob tem skrbi, da ne bi umor sprožil kritik migrantov in tujcev. Mestece, v katerem je bilo dekle ubito, je bilo že v preteklosti prizorišče skupinskega posilstva.

Divjanje migrantov po zahodnoevropskih mestih ob zmagah Maroka na svetovnem nogometnem prvenstvu je le eden od mnogih dokazov, da je splošna integracija nemogoča. Vendar pa se, kot vemo, migrantsko nasilje ne ustavi pri uličnih izgredih, napadih na policiste ali splošnem razgrajanju. Velikokrat so žrtve pribežnikov in priseljencev iz tretjega sveta prav najranljivejši, ki potrebujejo zaščito – otroci.

Če je Francijo in Evropo letos oktobra že pretreslo brutalno posilstvo in umor dvanajstletne Parižanke Lole Daviet, ki jo je ubila alžirska migrantka Dahbia Benkired, se je sedaj podobno gnusen zločin zgodil v Nemčiji, kjer je eritrejski prosilec za azil z nožem napadel dve šolarki, eno od njiju pa je ubil. Spomnimo se, da smo bili tudi v Sloveniji nedavno priča napadu Eritrejca z nožem, ko je v Ljubljani zabodel žensko. Kljub temu ob tovrstnih napadih poslušamo vedno iste zgodbe; gre za motene posameznike, nikakor ne smemo zaradi teh nesrečnih dogodkov gojiti negativnih čustev do vseh migrantov, nam vedno znova na ušesa trobijo osrednji mediji in liberalen politični razred. Tovrstni incidenti pa naraščajo sorazmerno s stopnjevanjem množičnih migracij v Evropo.

Krvav pohod Eritrejca

Mrzlo zimsko jutro 5. decembra je bilo usodno za nemško štirinajstletno šolarko, ki je zadnja žrtev multikulturne raznolikosti.  Na poti v šolo skupaj s svojo trinajstletno prijateljico ju je, ko sta se odpravljali na avtobus, z nožem napadel pobesneli eritrejski prosilec za azil. Štirinajstletnico Eco S. je zabodel v trebuh, da so jo morali reševalci oživljati na kraju dogodka, pa je kljub temu umrla na poti v bolnišnico, kjer so jo razglasili za mrtvo. Njena najboljša prijateljica, trinajstletnica Nerea M., je bila prav tako zabodena in huje ranjena, vendar je k sreči ni doletela grozljiva usoda prijateljice.

Gnusno dejanje prišleka, ki mu je Nemčija dajala zavetje, sam pa se je oddolžil tako, da se je podal na morilski pohod, se je zgodilo v južnonemškem Illerkirchbergu blizu Ulma, ki šteje 4.700 prebivalcev, okoli 7.30, ko sta se najstnici odpravljali v šolo. Migrant naj bi bil po navedbah nemških medijev prišel iz azilnega doma na Bucher Straße. Brez razloga ali kakršnega koli povoda je sprva eno od deklet udaril in ji v trebuh zaril nož, zatem pa je zabodel še njeno spremljevalko. Očividec je tako opisal tragični prizor: “Na tleh je ležalo dekle, ki je krvavelo iz velike rane na trebuhu. Drugo dekle je imelo vbodno rano v spodnjem delu prsi.”

Pobegnil nazaj v azilni dom

Potem ko je zabodel dekleti, je Eritrejec pobegnil nazaj v omenjeni bližnji azilni dom. Policisti, ki so jih na kraj zločina takoj poklicale zgrožene priče, so tam tudi našli in aretirali storilca. Eritrejski migrant je star 27 let, ko so ga prijeli, pa so pripadniki policijskih enot pri njem našli tudi nož, s katerim je verjetno zabodel svoji žrtvi. Ker je bil tudi storilec poškodovan, so ga odpeljali v bolnišnico, ob njem pa so pridržali še dva Eritrejca, ki sta bila z njim v azilnem domu v času aretacije.

“Ko so policisti in specialne enote preiskali prostore azilnega doma, so našli tri stanovalce, vsi so eritrejski prosilci za azil”, je za javnost povedala policija. Za zdaj ostaja motiv za napad neznan. Njegova žrtev, štirinajstletnica, ki je umrla, je bila sicer nemška državljanka migrantskih korenin, saj je prihajala iz turške družine. Po podatkih policije ima Eritrejec “dovoljenje za bivanje in pravico do bivanja v Nemčiji” ter je bil nastanjen v že omenjenem azilnem centru.

Policijo skrbi negativen odnos do migrantov

Ker pa se seveda v današnji dobi politične korektnosti in čaščenja vsega tujega ter posredno tudi migrantov kot prinašalcev “kulturne raznolikosti” ne sme pozabiti na tankočutnost do migrantov samih, je ob tem grozljivem napadu nemška policija opozorila, da ne gre metati vseh nebogljenih priseljencev v isti koš. Na družbenih omrežjih je namreč opozorila na širjenje “protibegunskih” stališč in poudarila, da incident nikakor ne sme povzročiti splošne sumničavosti do tujcev, beguncev in prosilcev za azil. “Do tujcev, beguncev in prosilcev za azil na splošno ne smemo biti sumničavi ali tovrstnih sumov spodbujati,” se glasi ob tem krvoločnem napadu izjava policije. Tovrstnim izjavam smo priča vsakokrat, ko pride do takšnih incidentov. Čeprav je vsem, ki niso popolnoma zaslepljeni z levičarskimi mantrami o raznolikosti, jasno kot beli dan, da ne gre samo za “osamljene incidente”, temveč da lahko opazimo določene ponavljajoče se vzorce pri takšnih napadih, ki so povezani z migracijami, a se o tem seveda ne sme preveč glasno govoriti. Liberalce torej očitno bolj skrbi, da se bo ljudem porodila kakšna slaba misel o migrantih kot varnost državljanov.

Krokodilje solze liberalcev

Ob napadu se je na Twitterju oglasila tudi nemška notranja ministrica iz vrst socialnih demokratov Nancy Faeser: “Žalujem za deklico, ki je bila ubita, in srčno upam, da si bo ranjena deklica opomogla. Moje misli so z njunima družinama.” Poleg župana Markusa Hausslerja, ki je umor označil za grozovit dogodek, se je oglasil tudi Thomas Strobl, notranji minister Baden-Württemberga in član Krščanskodemokratske unije (CDU), stranke, ki je pod svojo nekdanjo voditeljico Angelo Merkel prav tako podpirala množične migracije. Strobl je obžaloval, da je dekle tako grozovito izgubilo življenje in izrazil sožalje njenim svojcem in prijateljem. Točenje krokodiljih solz se ponavlja ob vsakem takem incidentu. Politični razred, levičarji in liberalci, objokujejo žrtve tistih, ki jih sami množično uvažajo v Evropo. Prazni slogani o tem, da moramo držati skupaj in da se ne smemo pustiti ustrahovati se skupaj z obsodbami zločina vrstijo na družbenih omrežjih ter v pripravljenih izjavah medijev in oblasti. Vendar pa to ne spremeni dejstva, da imajo tudi tisti, ki omogočajo in spodbujajo množične migracije, krvave roke.

Azilni center že v preteklosti prizorišče migrantskega zločina

Brutalni umor deklice sicer ni prvi primer “kulturne obogatitve” v Illerkirchbergu. V istem azilnem centru, kjer je prebival Eritrejec, ki je zabodel dekleti, je že leta 2019 prišlo do ogabnega posilstva. Na noč čarovnic leta 2019 so v azilni dom prosilci za azil iz Afganistana in Iraka zvabili štirinajstletno dekle iz bližnjega Ulma, zatem pa so jo omamili in skupinsko posilili. Pretreseno dekle je naslednji dan povedalo staršem in policiji, kaj se je zgodilo, policisti pa so aretirali omenjene prosilce za azil, ki so bili v času sojenja, ki je sledilo, stari med sedemnajst in šestindvajset let. Čeprav je takrat župan Ulma Gunther Czisch odločno trdil, da mora vladavina prava v tem primeru potegniti jasno črto ne glede na to, kdo od kod prihaja, so bili posiljevalci marca 2021 obsojeni na zelo mile kazni; dva sta bila obsojena na dve leti in tri mesece, dva pa na dve leti in dva meseca. Čeprav so lokalne in državne oblasti izrazile sožalje družini, pa za zdaj ni bilo še nič rečeno o prihodnosti tega azilnega centra, ki je že drugič povezan s strahotnim zločinom, ali o tem, kako bodo v prihodnosti tovrstne zločine preprečevali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine