11.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Gradbeni delavci na Ilirskobistriškem našli iznakaženo truplo migranta!

Občan je na območju med Obrovom in Podgradom v sredo zjutraj našel truplo. Kot so za STA potrdili na PU Koper, na truplu ni znakov nasilja, identiteta tudi še ni potrjena. Primorske novice poročajo, da naj bi našli dokumente v arabski pisavi in mobilni telefon ter da gre verjetno za Iranca, ki je umrl med prebijanjem proti Italiji.

 

Identiteta umrlega še ni potrjena, preiskovalna sodnica pa je odredila sodno obdukcijo, so zapisali na Policijski upravi (PU) Koper.

Primorske novice poročajo, da je truplo našel delavec podjetja CPK, ki skupaj s sodelavci ureja brežine ob glavni cesti med Obrovom in Hrušico. Medtem ko je strojnik s kopačem kopal brežino, je delavec čistil teren za delo v prihodnjih dneh. Med delom je v grmovju najprej našel nahrbtnik, nato pa je pogledal proti notranjosti gozda in približno deset metrov stran sredi majhne dolinice odkril že delno razpadlo oblečeno človeško truplo in poklical policijo.

Policisti po pisanju časnika domnevajo, da je šlo za prebežnika, ki se je prebijal proti Italiji. Pri Hrušici naj bi omagal in se ulegel v zaraščeno dolino deset metrov od glavne ceste. Moški naj bi domnevno umrl pozimi ali zgodaj spomladi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine