-1.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Globalist Biden v ZDA povzročil migrantsko krizo

Piše: Andrej Sekulović

Joe Biden podpira množične migracije in omejuje učinkovite deportacije nezakonitih migrantov. Gre za tipičnega predstavnika globalizma, ki hoče uvažati nove volivce svoje stranke. Medtem se ZDA soočajo z migrantsko krizo. Bidnova administracija otežuje delo protimigracijski agenciji.

Ko je Joseph Biden postal 46. predsednik Združenih držav Amerike, je ob prihodu v Belo hišo najprej izničil več Trumpovih odlokov. Med drugim je odpravil tudi prepoved priseljevanja družinskih članov ameriških državljanov in stalnih prebivalcev ZDA, s katero je Donald Trump hotel zaščititi ameriške delavce. Prav tako je znova uvedel t. i. imigracijsko loterijo, ki dobitnikom omogoča prihod v ZDA. Razveljavil je tudi Trumpovo prepoved vstopa v ZDA državljanom nekaterih muslimanskih držav in ustavil graditev zidu na meji z Mehiko. Prav tako je kongresu predstavil reformo, ki bi v približno osmih letih podelila državljanstvo 11 milijonom nezakonitih priseljencev. Z drugimi besedami, Biden odpira vrata množicam iz srednje- in južnoameriških držav tretjega sveta ter nadaljuje z globalistično politiko, ki jo je zmotilo štiriletno predsedovanje Donalda Trumpa. Uvaža nove volivce, ki bodo v prihodnosti zagotavljali oblast demokratom. Gre za splošno znano taktiko sodobne leve politike. Hkrati pa omogoča veliko demografsko zamenjavo evropskih Američanov in spreminja ZDA v popolnoma multirasno kozmopolitsko družbo.

Omejevanje pooblastil protimigracijske agencije

S svojo promigrantsko politiko je Biden povzročil zdajšnjo migrantsko krizo v ZDA. Njegova odločitev, da bo za sto dni ustavil procese deportacij oziroma deportacije, je pomenila zeleno luč za množice iz Mehike, Nikaragve, Hondurasa in Gvatemale, ki so si njegovo odločitev razlagale v smislu, da bodo, če jim uspe v naslednjih sto dneh pridi v ZDA, lahko v ZDA tudi ostale. Zatem morajo samo še počakati, da se začne uresničevati reforma, ki bo podeljevala državljanstva nezakonitim priseljencem. Medtem ko so nekateri mnenja, da je bil Biden nepremišljen in da je to vzrok zdajšnje krize, gre pravzaprav za namerna, dobro preračunana dejanja, ki služijo levi politiki in globalizmu. Ko je Biden napovedal začasno ustavitev migracij, je ob tem njegov minister za domovinsko varnost Alejandro Mayorkas izjavil, da bodo s tem omogočili boljšo razporeditev sredstev, ki bodo lahko tako osredotočena na glavne težave, s katerimi se soočajo ZDA. Vendar pa je šlo pri tem za običajno »mešanje megle«, značilno za celotno levo liberalno politiko v vseh državah. Kmalu zatem je Bidnova administracija z izgovorom zmanjševanja rutinskih obmejnih aretacij in deportacij, da bi se lahko osredotočala na varnostne grožnje, Agenciji za priseljevanje in carine, znani kot ICE (Immigration and Customs Enforcement), odredila nove smernice, ki pa močno omejujejo njeno delovanje in pristojnosti pri izgonu nezakonitih priseljencev in tujcev.

Pod novimi smernicami ta agencija zelo težko deportira kogarkoli, če ni obsojen kriminalec, pripadnik tolpe ali terorist. Ne gre za to, da bi se agenti ICE ukvarjali s pomembnejšimi stvarmi, kot so varnostne grožnje, temveč so prisiljeni sedeti v pisarnah. Zaradi tega naj bi bila splošna morala v agenciji izredno slaba. 80 odstotkov tujcev, ki bi jih pod Trumpom brez težav deportirali, sedaj ne morejo izgnati brez posebnega dovoljenja, ki pa ga le redko dobijo. Tako agenti lahko na meji le opazujejo naraščajoči val migrantov, ki grozi, da bo potopil vso državo, ukrepati pa ne morejo. Biden je prav tako izničil Trumpovo odločitev, da morajo prosilci za azil na odobritev počakati v Mehiki. Ključno pri tej politiki je bilo, da je 90 odstotkov prošenj zavrnjenih. S tem da prosilec ni mogel pred odobritvijo vstopiti v ZDA, je bil prihranjen trud z deportacijo prosilca, hkrati pa je takšen pristop onemogočal povečevanje števila nezakonitih migrantov, saj mnogi prosilci, ko enkrat vstopijo v ZDA, pod pretvezo čakanja na azil preprosto izginejo.

Ameriška migrantska kriza se stopnjuje

Januarja letos se je na ameriških mejah pojavilo 78.000 migrantov, kar je največja številka za ta mesec v zadnjih desetih letih. Februarja se je število še povečalo. Obmejna policija je tako poročala o 100.411 prihodih migrantov v tem mesecu. Vsak dan naj bi bilo več kot 3.000 prehodov meje, kar je posledica prihajanja množic iz tretjega sveta. V zadnjem letu Trumpove administracije je vseh prehodov meje približno 1.100. Splošno velja, naj bi se na vsakega zasačenega migranta vsaj dva pretihotapila v državo. Če to drži, se je v prvih dveh mesecih Bidnovega predsedovanja v ZDA pretihotapilo pol milijona nezakonitih priseljencev. Še ena odločitev Bidnove administracije, ki potrjuje domnevo, da ne gre za nepremišljenost, temveč za izvajanje načrta velike zamenjave, je ta, da imajo obmejni policisti novo nalogo. Namesto da patrulirajo ob meji in preprečujejo nezakonite vstope v državo, morajo procesirati množice migrantov, ki vstopajo v ZDA.

Za zamenjavo belega prebivalstva

Novi ameriški predsednik je tipičen predstavnik ameriške globoke države in mednarodnih elit, ki jim je bil Trump trn v peti, saj se, čeprav ni bil popoln, ni podrejal vsem globalističnim in kulturno marksističnim trendom. Hkrati se je vsaj trudil soočiti se s težavo množičnih migracij in zavarovati vsaj osnovne interese ameriškega delavca, ki najbolj trpi zaradi množičnega priseljevanja. Biden je njegovo popolno nasprotje, podpornik velike demografske zamenjave in odprtih mej. Pred nekaj leti je tako odprto zagovarjal množične migracije, ko je izjavil, da se migrantski val ne bo ustavil, in dodal: »Ne smemo si želeti, da bi se ustavil. To je pravzaprav ena od stvari, na katero smo lahko najbolj ponosni.« Prav tako se je ob tej priložnosti veselil dejstva, naj bi glede na zdajšnje demografske projekcije belci v prihodnosti postali manjšina v ZDA. Kot goreč podpornik velike zamenjave je rekel: »Obstaja še ena stvar, neprestani tok migracij brez prestanka. Brez prestanka. Ljudje, kakršen sem jaz, belci evropskega rodu, bodo leta 2070 prvič postali manjšina v ZDA. Absolutna manjšina. Manj od 50 odstotkov ljudi bo od takrat naprej v ZDA belega, evropskega izvora. To ni slaba stvar. To je izvor naše moči.«

Gre za že omenjeno »mešanje megle«. Če primerjamo statistike kriminala ali pa če preprosto primerjamo današnje stanje ameriških velemest s starimi fotografijami pred letom 1965, ko so ZDA pod pritiskom leve politike sprejele migracijsko zakonodajo, ki je odprla vrata množičnim migracijam iz tretjega sveta in nezahodnih držav, nam postane jasno, da »raznolikost«, ki je posledica multikulturalizma in množičnega priseljevanja nikakor ni moč, temveč šibkost, ki razdvaja ter od znotraj uničuje družbo in narod. Če neka država uvaža tretji svet, postane tretji svet. Poleg nekaterih zahodnoevropskih držav so ZDA na dobri poti, da v praksi dokažejo to trditev. Zdajšnji ameriški predsednik pa s svojimi dejanji in odločitvami omogoča veliko demografsko zamenjavo belih Američanov, ljudi, ki so ustanovili in zgradili Združene države Amerike.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine