10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

Generacija identitete na novi misiji za preprečevanje ilegalnih migracij v Pirenejih

Avtor: A. S.

Francoska Generacija identitete je začela novo akcijo proti nezakonitim migracijam in možnim terorističnim grožnjam v Pirenejskem gorovju, na meji med Španijo in Francijo. Približno trideset ljudi v terenskih vozilih z napisi »Branimo Evropo« opazuje gorski prelaz Col du Portillon v sklopu nove identitarne misije.

Po dveh misijah »Branimo Evropo«, prvi na Sredozemskem morju leta 2017, in drugi v Alpah leta 2018, je Generacija identitete začela novo misijo v Pirenejih. Cilj misije je opazovati gorski prelaz in preprečiti ilegalnim migrantom vstop v Francijo iz Španije, ter obvestiti policijo, če pride do takšnih primerov nezakonitega prečkanja meje.

Na svoji spletni strani je francoska Generacija identitete obvestila javnost, da bo odprava »Branimo Evropo« v Pirenejih ščitila Francijo. Skupine odprave trenutno nadzorujejo možne mejne prehode blizu Španije. Kot so identitarci povedali, bodo v primeru nezakonitih prehodov meje nemudoma obvestili policijo. Tako bodo ilegalni migranti pridržani in zatem deportirani. Pri nazdorovanju gorskih prelazov in poti si identitarci pomagajo tudi z droni.

Za to misijo so se odločili potem, ko so se oblasti na območju Haute-Garonne v jugozahodni Franciji 5. januarja odločile začasno zapreti gorski mejni prehod Col du Portillion na grancosko-španski meji, zaradi »terorističnih groženj na nacionalni stopnji« in zaradi » gibanja migrantov«.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine