18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Funkcionarka CDU služi z imigranti

Lokalna politična funkcionarka CDU v nemškem Kölnu bo očitno bogato zaslužila po zaslugi proimigrantske politike svoje strankarske voditeljice Angele Merkel.

V tem nemškem mestu namreč lokalne oblasti nameščajo imigrante kar v hotele. Omenjena funkcionarka CDU, Andrea Horitzky, je lastnica enega takšnih hotelov in je sklenila donosno pogodbo, s katero so v njen hotel namestili 26 imigrantov za katere dobi od lokalnih oblasti nadomestilo 35 evrov dnevno po imigrantu. Horitzkiyeva že razmišlja o adaptaciji hotela, da bi lahko v poslopje namestila še nekaj imigrantov več. Adaptacijo načrtuje tudi na podlagi dolgoročnosti pogodbe, saj je bila skenjena za dobo sedmih let, kar je daljše obdobje, kot so sklenjene pogodbe z drugimi hotelirji, ki so namestili imigrante v svoje hotele.

Horitzkyjeva, ki pričakuje, da bo s to pogodbo zaslužila skoraj poltretji milijon evrov, seveda zavrača »namigovanja« o politični korupciji. Zatrjuje, da je hotelirstvo pač njen privaten posel, s katerim se preživlja, medtem, ko je v politiki zgolj zato, ker želi prispevati k blaginji svojih someščanov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine