29.6 C
Ljubljana
torek, 22 junija, 2021

(FOTO+VIDEO) Na stotine migrantov z avtobusi premestili iz Vučjaka v bližino Sarajeva

Mediji v BiH so včeraj poročali o premestitvi okoli 350 migrantov, ki so bili nastanjeni v Vučjaku pri Bihaću, v Hadžiće pri Sarajevu, kjer se nahaja migrantski kamp Ušivak. Tam naj bi preživeli zimo, dokler ne bi za bivanje migrantov pripravili vojašnice v Blažuju. Konvoj migrantov so spremljali policisti, incidentov ni bilo.

 

Kolona avtobusov je sicer krenila iz Vučjaka in prečkala Bosanski Petrovac, Ključ, Mrkonjić Grad, Jajce, Donji Vakuf in Vitez, nato pa so nadaljevali pot po avtocesti Zenica-Sarajevo do kraja Jošanice in naprej do Hadžićev. Konvoj je spremljalo več kot sto policistov, prisotni so bili tudi uslužbenci bihaškega zdravstvenega doma ter prostovoljci kantonalne in mestne organizacije Rdečega križa ter mednarodne organizacije za migracije. Pot je trajala več ur, saj je bilo potrebno prevoziti več kot 350 kilometrov.

S tem se je vsaj za zdaj končalo nekajmesečno bivanje migrantov v neprimernih razmerah improviziranega kampa Vučjak, potem ko so oblasti Unsko-sanskega kantona ter mesta Bihać sklenile, da migrante preženejo z mestnih ulic. Kar nekaj časa pa je trajalo, da je prišlo do dogovora o premestitvi migrantov stran od zahodne meje BiH.

Kot poročajo mediji, bodo sedaj več dela imele sarajevske oblasti, ki bodo morale poskrbeti ne samo za preskrbo migrantov, ampak tudi za varnost prebivalcev. Večji del migrantov pa bodo že v nekaj dneh premestili v vojašnico v Blažuju.

Fotografije in video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine