7.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

(FOTO) V Črnomlju vojaki poti ob Kolpi urejajo za potrebe policije in ne domačinov, kot zatrjuje občina

Inženirska enota Slovenske vojske na prošnjo Policije sanira 5 kilometrov dovoznih poti na območju Vinice pri Črnomlju. Policija te poti potrebuje do opazovalnic ob meji. Že novembra lani so za potrebe policije urejali tudi dovozne ceste do opazovalnic na območju Balkovcev. Slovenska vojska je dala na voljo mehanizacijo, poti pa utrjujejo z gramozom, ki ga bo plačala Občina Črnomelj.

 

Tako je objavila vojska v uradnem sporočilu. Na Občini Črnomelj pa zatrjujejo, da vojaki urejajo obstoječe poti, ki jih uporabljajo prebivalci obmejnega območja za dostope do njihovih nepremičnin in so potrebne sanacije.

Ob koncu objavljamo fotografije, mnenje si naj ustvari vsak sam.

Občino smo zato vprašali, koliko jih bo stal gramoz, kateremu namenu bodo z občinskega vidika služile te poti, ki jih ureja vojska, in kaj bo to doprineslo krajem ob meji.

V nasprotju s Slovensko vojsko (tukaj) so z občine odgovorili, da vojska “ureja obstoječe poti, ki jih uporabljajo prebivalci obmejnega območja za dostope do njihovih nepremičnin in so potrebne sanacije. Vključene so v redno vzdrževanje tovrstne infrastrukture”, so dodali.

Zavajali so še naprej in zapisali, da Slovenska vojska “v zadnjem obdobju intenzivno nadzira državno mejo in pri tem koristi tudi navedene obstoječe poti, zato so te posledično še bolj uničene. Vsled navedenega se je, v dogovoru s Krajevno skupnostjo Vinica, pristopilo k sanaciji”.

Več si lahko ogledate in fotografije ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine