17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

(FOTO) Slovenska družina žrtev poskusa ropa dveh ilegalnih migrantov na jadrnici v hrvaškem Krku

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Razkrivamo, kako je bila slovenska družina na hrvaškem otoku Krk žrtev poskusa ropa nelegalnih migrantov na njihovi jadrnici.

V petek na hrvaškem otoku Krk je nič hudega sluteča slovenska družina v petek popoldan zgodil zelo neprijeten trenutek. V popoldanskih urah so se z gumenjakom vračali na jadrnico, ki je bila zasidrana v zalivu pred mestom Krk. Na svoji jadrnici so zagledali dva moška, stara okrog tridesetih let. Najprej so pomislili, da se na jadrnici igrajo bližnji otroci s parkiranih jadrnic. Že od daleč so začeli člani družine žvižgati in opozarjati, a se oba moška na njihove krike nista odzvala.

Kljub temu se nista zmenila za njihova opozorila in sta po jadrnici hodila naprej. Šele ko se je družina približala na nekaj metrov stran od jadrnice, so opazili, da tujca na jadrnici spominjata po videzu na dva migranta. Prav njuna brezbrižnost in hladnokrvnost jih je spravila v strah. Kljub kričanju in mahanju z vesli sta se mirno in počasi odpravila proti obali, kjer so ju čakali po besedah slovenske družine še drugi migranti.

Ilegalna migranta pobegneta pred slovensko družino. (foto: Bralec Nova24tv)

Ali nisi varen več niti sredi morja, se sprašuje prestrašena slovenska družina
Po odhodu večje skupine migrantov z obale je prestrašena slovenska družina poklicala policijo. Razočarano so ugotovili, da policija kljub njihovemu pozivu ne bo ukrepala. Jezni oče se sprašuje, kaj bi bilo, če bi bil skupaj z ženo in tremi otroki na jadrnici ob vdoru dveh nelegalnih migrantov na barko. Družina je po travmatičnem dogodku zapustila privezano jadrnico v zalivu mesta Krk in se odpeljala v bližnjo marino v Punatu.  Ali po novem ne bodo družine varne niti sredi morja, ko jim na njihova plovila vdirajo “prišleki”, se sprašuje družina.

Zadnje novice

Sorodne vsebine