16.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

(FOTO) Policija našla ilegalce v cisterni tovornjaka

Policisti na mejnih prehodih izvajajo poostrene aktivnosti z namenom odkrivanja oseb, ki se skrite v različnih vozilih poskušajo izmakniti mejni kontroli  in tako vstopiti v Republiko Slovenijo. Rezultat poostrenih aktivnosti je odkritje  22  oseb,  ki  so  se  skrite v dveh tovornih vozilih – cisternah poskusile izogniti mejni kontroli na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje.

 

Kontroli. Policisti so v nadaljevanju v koloni čakajočih tovornih vozil, na vstopu v državo,  zaznali enako tovorno vozilo –  cisterno (iz istega Podjetja).  Ker  sta  vozili bili vso pot skupaj, so policisti zaradi vidne izčrpanosti oseb iz prvega vozila  (pomanjkanje  kisika), prioritetno Opravili mejno kontrolo tudi  pri  drugem tovornem  vozilu – cisterni.

Domneve policistov so se pokazale kot pravilne, saj so tudi v drugi cisterni odkrili 9 oseb, ki so se poskušale izogniti mejni kontroli. Tudi druga skupina oseb je bila vidno izčrpana.

Policisti so tako z doslednim in strokovnim delom odkrili 22 oseb, ki so se poskušale  izogniti mejni kontroli. Kar je pa še najbolj pomembno, so policisti s svojim ravnanjem rešili življenje 22 oseb, saj je obstajala velika verjetnost, da bi se navedene osebe zadušile.

Zadnje novice

Sorodne vsebine