10 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

[Foto] Migranti že masovno okupirajo tržaške parke

Zaradi nične zaščite slovenske južne meje, večina migrantov na Balkanski migrantski poti brez težav dosega Italijo, zaradi česar Sloveniji že grozi suspenz članstva v schengenskem območju. Italijanski policisti so v ponedeljek popoldne s trga Svobode pregnali skupino okrog 50 migrantov, ki so se zadrževali v bližnjem parku.

Kot smo to lahko ob zadnjem migrantskem valu leta 2015/16 opazovali po nemških mestih, so se sedaj migranti že začeli zbirati na javnih površinah v Trstu, med čakanjem na azilne postopke. V Trstu se skupine po več deset migrantov zadržujejo po parkih, tam poležavajo in glede na današnje posredovanje tržaške policije, očitno tudi motijo, oziroma nadlegujejo lokalno prebivalstvo.

Italijanski policisti so popoldne s trga Svobode pregnali skupino okrog 50 migrantov, ki so se zadrževali v bližnjem parku. Policisti so najprej z zelenic pozvali tiste, ki so tam poležavali, nato pa so policisti zahtevali, da migranti pospravijo za seboj, v okolici nametane smeti in odpadke, katere so tja odvrgli med okupacijo parka.

Več si oglejte na portalu Primorska24

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine