13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

[Foto] Hvaležnost pa taka! Migranti uničili nova stanovanja, škode za 540 tisoč evrov!

V Reinbeku blizu Hamburga so oblasti z namenom namestitve beguncev zagotovile 50 novih stanovanj, a zdaj je več kot tretjina uničenih, škoda pa znaša prek pol milijona evrov.

V Reinbeku v bližini Hamburga je lokalna socialna služba z namenom namestitve beguncev zagotovila 50 novih stanovanj, zdaj pa jih je več kot tretjina uničenih, ocenjena škoda pa znaša 540 tisoč evrov. Uničena stanovanja so neprimerna za bivanje in jih bo potrebno kompletno sanirati, prosilci za azil so namreč uničili vrata, popolnoma so uničili nove kuhinje. Prav tako so v kopalnicah razbijali ploščice in uničili stranišča, navaja Politisches Tagebuch von Dan Godan.

Foto: Politisches Tagebuch von Dan Godan

Občina bo stvari vzela v svoje roke in sama poskrbela za situacijo
Pristojni, ki so bili zadolženi za namestitev, zdaj obžalujejo, da migrantom niso dali izrecnih napotkov, kako vzdrževati opremo in paziti nanjo. A malomarnost nikakor ne more upravičiti tega, da so migranti razmontirali in uničili nove kuhinje ter razbijali ploščice. Poleg tega med omenjeno socialno službo, ki je zagotovila bivališča, in občino ni bila podaljšana pogodba; občina zdaj namerava odpreti tri delovna mesta za polni delovni čas, da bodo lahko poskrbeli za nastalo situacijo.

Foto: Politisches Tagebuch von Dan Godan

J. Ž./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine