Finski notranji minister je predlagal okrepitev policijske prisotnosti v z migranti poseljenimi četrtih, da bi preprečili probleme, s katerimi se v zadnjih letih sooča sosednja Švedska.

Minister za notranje zadeve Kai Mykkänen je povedal, da želi povečati število policistov v predmestju in okrepiti sodelovanje policije s socialnimi delavci, da bi, kot poroča Breitbart, preprečili rast tolp na območjih, kjer prevladujejo migranti.

Finci so podoben program že uvedli v predmestje v Turkuju, kjer se je pokazal za nadvse uspešnega. Mykkänen je opozoril, da je sodelovanje med policijo in socialnimi delavci omogočilo, da naslovijo probleme z mladimi migranti, še preden ti prerastejo v neobvladljive.

Finski policisti (Vir : Twitter)

Na Finskem trenutno deluje 96 tolp, ki se ukvarjajo s kriminalno dejavnostjo. Največje so motoristične mednarodne tolpe, ki se ukvarjajo s preprodajo mamil, posel pa naj bi cvetel. “V švedskih predmestjih vidimo hujšo kulturo nasilja, ki je povezana s preprodajo mamil in ropanjem, novačijo mlade iz ranljivih skupin,” je povedal. Obstaja tveganje, da se Finska v roku desetih let znajde v podobni situaciji kakor Švedska, kjer je število streljanj s smrtnim izidom v zadnjem desetletju občutno naraslo.

Ivan Šokić