30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Evroposlanec Zver ogorčen nad intervjujem direktorja Frontexa, ki meni, da je demografska zamenjava Evrope realnost, s katero se moramo sprijazniti

Piše: C. R.

Evropski poslanec Milan Zver se je odzval na sporno izjavo direktorja Evropske agencije za mejno in obalno stražo Fontex, ki je izjavil, da nič ne more preprečiti množičnih migracij.

Direktor Fontexa Hans Leijtens je v intervjuju za nemški Berliner Zeitung dejal, da so migracije realnost in da je treba nehati »zganjati preplah« glede velike demografske zamenjave ali kot je sam dejal: »Končati hočem alarmizem v razpravi o zamenjavi staroselcev z afro-arabskimi vojskami.« Nadaljeval je, da ne more nič preprečiti ljudem, da bi prečkali mejo, noben zid ograja, reka ali morje.

Zelo zaskrbljujoče je, da se je na čelu agencije, ki naj bi varovala meje Evropske unije znašel nekdo, ki je očitno naklonjen migracijam. Tega se zaveda tudi Milan Zver, ki je o tem pisno povprašal Evropsko komisijo.

Kot je zapisal, so vrednote in prepričanja Leijtensa v nasprotju z njegovim poslanstvom, torej z zaščito meja Evropske unije. Zver je izpostavil, da si v času, ko se je ustanavljal Fontex, ni mogel predstavljati, da bi to agencijo vodil nekdo, »ki je prepričan, da ni orodja, ki bi migrante odvrnil od nelegalnega prečkanja meja«.

Zaradi tega je na Evropsko unijo naslovil vprašanje ali meni, da je Hans Leijtens po tovrstnih izjavah še vedno primeren za vodjo Fontexa.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine