12.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Evropa postaja vse bolj islamizirana: v Franciji število opredeljenih mladih muslimanov že doseglo število mladih katolikov

Kot kažejo trenutni demografski trendi lahko pričakujemo, da bodo v naslednjih štiridesetih letih po celotni Evropi prevladale muslimanske skupnosti, katolištvo pa bo tako zreducirano, da bo postalo manjšinska vera. Omenjeno potrjuje tudi raziskava, s katero je bilo ugotovljeno, da je med mladimi v Franciji delež opredeljenih muslimanov že dosegel delež katoličanov. Glede na večji naravni prirast med muslimani je jasno, da bo muslimanska vera kmalu postala prvo verstvo v tej državi, ki jo že tako pretresajo pogosti teroristični napadi.

 

Trenutni demografski trendi nakazujejo, da bo v naslednjih štiridesetih letih Evropa postala večinsko muslimanska. Omenjeno se že potrjuje v tistih evropskih državah, v katerih je delež priseljencev še posebej velik. Ena izmed teh držav je po poročanju spletnega portala Voice of Europe tudi Francija, kjer je bila pred kratkim izvedena raziskava, ki je pokazala, da se je v starostni kategoriji 18-29 let delež muslimanov tam že izenačil z deležem katoličanov.

Leta 2018 se je po poročanju francoskega časopisa Le Point okoli 32 odstotkov Francozov opredelilo za katolike. Od tega jih je kar 19 odstotkov izjavilo, da vere ne prakticirajo, 7 odstotkov pa jih je potrdilo, da se verskih obredov udeležujejo samo enkrat na mesec. Omenjeni podatki so za zahodno civilizacijo skrb vzbujajoči. Še leta 1981 se je namreč kar 70 odstotkov Francozov opredelilo za katoličane. Od tega jih je kar 17 odstotkov redno prakticiralo vero. Eden najbolj zaskrbljujočih podatkov, ki jih je pokazala omenjen raziskava, je ta, da mladi Francozi v veliko manjši meri prakticirajo katoliško vero kot starejši Francozi. Delež francoskih katoličanov, ki vero aktivno prakticirajo, v starostni kategoriji 19-29 let znaša le 3 odstotke, medtem ko pri francoskih katolikih, starejših od 70 let, ta znaša 16 odstotkov.

Velika zamenjava
Na mesto nekdaj primarnega katolištva v Franciji stopajo druge vere, med katerimi je najbolj ekspanzivna zagotovo muslimanska vera oziroma islam. Dandanes se tako že približno 14 odstotkov francoskih državljanov opredeljuje za muslimane. Še bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da je v starostni skupini 18-29 let delež muslimanov že dosegel delež katoličanov. Na zgodovinski vzpon islama v tradicionalno katoliški državi opozarja Luc Ravel, nadškof v Strasbourgu, ki opaža, da so tamkajšnji muslimani zaradi svojega velikega naravnega prirasta prepričani, da bo do “velike zamenjave” katolištva z islamom v Franciji prišlo že v bližnji prihodnosti. To se po njegovo odraža tudi v miselnosti muslimanov v Franciji, ki že sedaj razmišljajo v smislu “nekega dne bo vse to naše.” V navezavi na slednje velja omeniti, da kljub manipulativnemu in pristranskemu poročanju osrednjih francoskih medijev že sedaj kar 25 odstotkov francoskih državljanov meni, da “elite” izrabljajo množične migracije kot orodje za njihovo nadomestitev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine