5.8 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Erdogan ne odneha! Turške oblasti odločene, da nadaljujejo s pošiljanjem horde ilegalnih migranov v Evropo

Grška mornarica je v zadnjih dneh ujela šest turških ladij, ki so hotele nezakonito na grška tla pripeljati ilegalne migrante. Stanje na grško-turški meji je še vedno zelo kritično zaradi pritiskov 3,6 milijonov migrantov, ki so nastanjeni v turških migrantskih središčih.

 

Grški mediji poročajo, da je hotelo na ta nelegalen način vstopiti v Grčijo 200 ilegalnih migrantov. Grčija pa kljub vsemu poleg težav z migranti se mora soočiti kot vsaka evropska država z krizo epidemije virusa covid-19. Grške oblasti se uspešno borijo proti zajezitvi virusa covid-19, kar pa ne velja za Turčijo. Država predsednika Erdogana beleži 34104 okuženih prebivalcev Turčije.

Grške oblasti pričakujejo, da bodo turški tihotapci še naprej poskušali čim več ilegalnih migrantov pripeljati po morski poti. Vzrok je tudi aktualna epidemija koronavirusa v obeh državah, s katero se morajo ukvarjati tako turška kot grška vlada.  Vendar predstavniki grške mornarice zagotavljajo, da so v tem času povečali varnostne mehanizma na morju. S temi mehanizmi pa bodo preprečeli tudi vstopanje ilegalnih migrantov iz Turčije na tla Evropske Unije.

Turčija napoveduje povečanje pritiska na zunanjo mejo EU

Tudi turške oblasti se pripravljajo, da po koncu epidemije z virusom covid-19 spustijo čim večje število ilegalnih migrantov v Evropsko Unijo. ” Ko bo pandemija koronavirusa končana, ne bomo dopustili nobenemu migrantu, da se iz turške grške meje vrne v Pazar, “je povedal turški minister za notranje zadeve Süleyman Soylu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine