17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Eden od migrantov se je skrival na avtobusu

Piše: C. R.

Včeraj,  okrog  12.30,  so  policisti  MMP Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu  turških  registrskih  označb  odkrili štiri državljane Afganistana, zvečer,  okrog 21. ure, na avtobusu pa še državljana Bangladeša, ki so tako na  nedovoljen  način  vstopili v našo državo.

Vsi so bili predani hrvaškim varnostnim organom, policija pa ni sporočila, ali se je slepi potnik z avtobusa skrival v tovornem delu avtobusa ali v potniškem. Čudno je namreč, da ga hrvaški organi niso opazili. Ali pa so ga in mu zaželeli srečno pot, ne vedoč, da ga bodo že v nekaj minutah dobili nazaj.

Zanimivo je, da se nadaljujejo tudi nenavadni pohodi čez mejo s strani državljanov EU. Včeraj sta namreč poskušala dva Čeha in dva Poljaka prečkati mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Ker seveda niso imeli dovolilnic za gibanje na maloobmejnem območju (to pripada kajpak le domačinom), sta voznika obeh vozil dobila globo, sopotnika sta jo odnesla le z opozorilom. Motiv za takšen »sprehod« preko meje ni znan, morda so se želeli izogniti gneči na mejnih prehodih, kjer so sedaj vrste še večje zaradi preverjanja dokumentov v zvezi s covid19. No, nekateri tudi ne vedo, da Hrvaška še ni v schengenskem območju in pač ni mogoče neovirano prehajati državne meje.

Policisti so včeraj zvečer obravnavali tudi slovaška državljana in pri pregledu dokumentov 36-letnega sopotnika ugotovili, da ta poseduje ponarejeno vozniško dovoljenje Ukrajine. Grešnika s Slovaške čaka zaporna kazen do treh let.

PU Novo mesto pa je sporočila, da so policisti  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Črnomlja  izsledili  in  prijeli  14  državljanov  Afganistana.  Policijski postopki  s  tujci,  ki  so  nezakonito  prestopili  državno  mejo, še niso zaključeni. Ali so zaprosili za azil, ni znano.

Zadnje novice

Sorodne vsebine