20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Dvanajst let zapora za Afganistanca, ki je v Londonu posilil dvanajstletnico

Piše: A. S.

V Angliji je prosilec za azil iz Afganistana, ki je prebival v londonskem hotelu na račun davkoplačevalcev, pristal v zaporu zaradi večkratnega posilstva 12-letne albanske deklice z učnimi težavami.

Afganistanec Sakhidad Ahadi se bo »usedel« za 12 let, potem ko je priznal, da je 22. Decembra 2022 in 1. januarja 2023 posilil omenjeno šolarko v Kraljičinem hotelu v južnem Londonu. 25-letnik je najprej trdil, da je mlajši, za azil pa je zaprosil, saj naj bi se doma v Afganistanu soočal s pregonom, potem ko so se talibani vrnili na oblast. Kot vemo, se je takrat zvišalo število Afganistancev, ki so začeli bežati v Evropo. Za dvojno posilstvo mladoletnice bo v zaporu preživel osem let, preden bo lahko zaprosil za pogojno.

Njegova žrtev, prav tako priseljenka, vendar iz Albanije, je bila s svojo družino nameščena v isti hotel ob prihodu preko Rokavskega preliva, kjer se Velika Britanija sooča, ne le z migracijami iz Bližnjega vzhoda in Afrike, temveč tudi iz Albanije. Ministrstvo za notranje zadeve Velike Britanije redno naseljuje prosilce za azil in migrante kar v hotele. V le-teh naj bi prebivalo že 50.000 migrantov, ki stanejo davkoplačevalce kar šest milijonov funtov na dan.

Afganistanec naj bi dekle zvabil v svojo sobo, kjer jo je posili. Zvabil jo je tako, da ji je ponudil kremo za obraz, zatem pa ji je v sobi ponudil še »masažo hrbta«. Takrat se je dekle prestrašilo, vendar je bilo prepozno. Zatem je njeno tišino hotel kupiti s petimi funti in s sim kartico za mobilni telefon ter ji rekel, da naj ostaneta tako v stikih. Ob aretaciji je Ahadi trdil, da je dekle samo prišlo v njegovo sobo in mu reklo, da je staro 19 let ter da je privolila v odnose.

Seveda so bile med sojenjem omenjene tudi »kulturne razlike«; Obramba je trdila, da zaradi kulturnega ozadja obtoženega ni mogel dojeti, da je dekle premlado, kot bi to razločil nekdo iz »zahodnega sveta«. Sodnica je ta argument zavrnila, saj je zdravniški pregled pokazal, da jo je migrant ob spolnem odnosu »raztrgal«. Tudi žrtev je zanikala, da naj bi se predstavljala kot devetnajstletnica.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine