14.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Dva Črnogorca in en Srb tihotapila Turke in Iračane, Ukrajinec pa državljane Bangladeša – skupaj včeraj ujeli najmanj 77 ilegalcev

Na območju PU Koper so policisti od včeraj do danes zjutraj obravnavali 17 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

 

PP Kozina je obravnavala 12 oseb in PP Ilirska Bistrica pet oseb. Štiri osebe so zaprosile za mednarodno zaščito, 12 oseb bo vračano hrvaškim varnostnim organom po zaključenih postopkih. Ena oseba je zaradi poškodb ostala na zdravljenju v SB Izola.

Zvečer so policisti na izhodu iz predora Kastelec ustavili tri osebna vozila, katera so vozila dva državljana Črne gore in en državljan Srbije. Policisti so ugotovili, da se v vozilih nahaja poleg omenjenih še 7 državljanov Turčije in 5 državljanov Iraka, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način. Policijski postopki trenutno še potekajo. Primorski policisti so sicer obravnavali še pet državljanov Sirije.

V istem času pa so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju v Stari Cerkvi, Osilnici in na Muljavi izsledili in prijeli osem tujcev (drž. Bangladeša, Maroka in Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kot so sporočili iz ljubljanske policije, so v Stari Cerkvi ponoči ustavili vozilo poljskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal štiri tujce (državljane Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

O migrantih poročajo tudi iz novomeške policijske uprave. Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Romunije na vstop v Slovenijo pripeljal osebne avtomobile, v enem izmed vozil našli skritega državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Sicer pa so policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Gorica (Črnomelj), Šutna, Sinji vrh, Dragatuš, Dolnja Težka Voda in Črnomelj izsledili in prijeli 52 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 26 državljani Bangladeša, 15 državljani Pakistana, po štirimi državljani Tunizije in Sirije, dvema državljanoma Afganistana in državljanom Iraka še niso zaključeni.

Skupaj so policisti v Sloveniji včeraj ujeli najmanj 77 ilegalcev, zelo verjetno pa jih je bilo še več.

Zadnje novice

Sorodne vsebine