23 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Državljan BiH prevažal ilegalce v Slovenijo

Včeraj, ob 8.15 so policisti PP Gorišnica v Goričaku prijeli in pridržali 30-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je na nelegalen način z osebnim avtomobilom v našo državo preko državne meje z Republiko Hrvaško, prepeljal 5 državljanov Afganistana. Štirje odrasli Afganistanci in še ne dvoletni otrok, so zaprosili za mednarodno zaščito v Republiki Sloveniji, zato so bili odpeljani v Azilni dom.

 

Državljana Bosne in Hercegovine bodo policisti, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja, po 308/III čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju.

V času pridržanja so policisti ugotovili, da je osumljenec vozil osebni avtomobil čeprav nima vozniškega dovoljenja, osebni avto je neregistriran, na njem pa je imel osumljenec nameščeni registrski tablici ZG reg. območja, ki pa sta obe ponarejeni. Zato ga bodo ovadili tudi zaradi tega, privedli pa ga bodo tudi k sodniku Okrajnega sodišča na Ptuju, pristojnemu za prekrške.

Zadnje novice

Sorodne vsebine