12.5 C
Ljubljana
petek, 24 maja, 2024

Drama pri Karlovcu: Podrobnosti napada migranta na policista. »Rekel mu je, naj preneha, a on ga je napadel. Streljal je v tla, a ga je spet napadel… Pa je spet streljal«

Dugoreški policist se je z dvema streloma, izstreljenima v tla, včeraj zjutraj okoli devete ure ubranil napada s kolom s strani iranskega migranta. To se je dogajalo na področju Prilišća v občini Netretić, na samem obrežju Kolpe, sto metrov od mosta in mejnega prehoda za obmejni promet Prilišće – Žuniči, piše hrvaški Jutarnji list.

 

Načelnik PP Karlovac Josip Ćelić, ki je na mestu dogodka dal izjavo za medije, je ocenil, da uporaba strelnega orožja ni bila sporna.

»Policist se je odzval pravilno, zakonito in pravočasno. Z zagotovostjo lahko rečem, da bom to uporabo orožja ocenil kot zakonito in upravičeno«, je dejal načelnik Ćelić, ki potrjuje, da je bil vpleten državljan Irana, ki je bil takoj po incidentu aretiran. Spremljali so ga še trije migranti, dva sta se takrat že tudi umaknila na slovensko obrežje Kolpe, za njuno iskanje je zato zadolžena Slovenija, med tem ko je tretji migrant na begu na hrvaški strani in so mu na sledi.

»Pri rednem izvajanju policijske službe za varovanje državne meje je policist opazil nezakonite prehode in z namenom preprečevanja nezakonitega prečkanja državne meje, izdal ukaz, da ustavi storilca. Slednji se je na policistov ukaz odzval z direktnim napadom nanj. Da bi se ubranil napada, je policist uporabil orožje tako, da je streljal v tla. Po strelu je storilec nadaljeval z napadom na policista, ki je streljal drugič in s tem končno ustavil napad, oseba, ki je hotela nezakonito prestopiti državno mejo, pa je bila aretirana,« je dogodek opisal Ćelić in dodal, da doslej še ni prišlo do napada s strani migrantov.

Oglejte si več fotografij TUKAJ.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine