18.9 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Dolenjski policisti so imeli polne roke dela z migranti; prijeli so tudi dva sprovajalca

Piše: C. R.

Dolenjski policisti so včeraj imeli polne roke dela: državljana Kosova in Albanije sta v vozilih nelegalno prevažala Kosovce in Iračane, ob tem pa je v Slovenijo na nedovoljen način vstopilo še 40 migrantov, med njimi 11 Rusov.

Na  avtocestnem  počivališču  Zaloke so policisti nekaj po 10. uri ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak in ugotovili, da državljan Kosova prevaža še tri državljane Kosova, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Črnomaljski policisti pa so okoli 20. ure v Ručetni vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila avstrijskih registrskih oznak. »Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zapeljal na makadamsko pot, kjer je ustavil. Policisti so ugotovili, da gre za državljana Albanije, ki je prevažal tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Dva tujca sta po ustavitvi vozila  pobegnila, vendar so ju policisti izsledili in prijeli. Državljana Kosova in državljana Albanije bodo kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo,« so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Poleg tega so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Dobova,  Brežice, Obrežje, Rigonce) izsledili in prijeli osem državljanov Iraka, pet državljanov Maroka, šest državljanov Rusije, pet državljanov Turčije, dva državljana Kube, dva državljana Pakistana in državljana Sudana. Na območju PP Krško (Zaloke) so prijeli 11 državljanov Rusije in na območju PP Metlika (Rakovec) dva državljana Bangladeša in državljana Afganistana. »Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni,« so še sporočili iz PU Novo mesto.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine