13.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Dolenjski policisti pri Črnomlju odkrili osem migrantov in tihotapca ljudi

V dveh različnih obravnavah so policisti na Dolenjskem včeraj odkrili osem migrantov kot tudi tihotapca, ki jim je pomagal nezakonito prečkati državno mejo.

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so v večernih urah med opravljanjem nalog na območju Črnomlja na gozdni poti med Črnomljem in Tribučami opazili parkiran osebni avtomobil Renault megane nemških registrskih oznak. Med kontrolo so ugotovili, da se v vozilu na zadnjem sedežu nahaja šest državljanov Iraka, med njimi trije otroci, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Iz vozila je pobegnil voznik, vendar so ga policisti hitro izsledili in prijeli. Ugotovljeno je bilo, da sta tujcem nudila pomoč pri nezakonitem prehodu oziroma prevozu v notranjost države državljana Azerbejdžana. Obema so odvzeli prostost in ju pridržali, predvidoma jutri ju bodo kriminalisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še niso zaključeni.

V drugem primeru so policisti med nadzorom državne meje v Črnomlju izsledili in prijeli dva državljana Sirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policijski postopki s tujci prav tako še potekajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine