18.7 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

Dobrodošel, koronavirus! Hrvat po Sloveniji prevažal štiri ilegalne migrante s Kitajske, v Beli krajini pa v enem dnevu zajeli 50 Pakistancev!

Včeraj popoldan so policisti v na avtocesti pri Lukovici, ustavili vozilo slovenskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je hrvaški voznik v vozilu prevažal štiri Kitajce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Hrvaške je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

 

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, v enem izmed vagonov našli sedem državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so sicer med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dečine in Starega trga ob Kolpi (PP Črnomelj), izsledili in prijeli 50 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Od včeraj do danes zjutraj so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Lukovice in Ljubljane izsledili in prijeli skupno devet tujcev (državljane Maroka in Kitajske, vključno s tistimi, ki so jih našli pri Lukovici), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so od včeraj do danes zjutraj obravnavali devet oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Kozina so obravnavali 5 državljanov Afganistana, policisti PP Piran 2 državljana Kosova, policisti PP Koper 1 državljana Afganistana in policisti PPIU Koper 1 državljana Albanije. 5 oseb je bilo odpeljanih v center za tujce, 4 osebe (2 državljana Afganistana in 2 državljana Kosova) pa bodo tekom današnjega dne vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V  tem  času pa so policisti PMP Gruškovje odkrili  državljana  Maroka,  ki je poskušal na nedovoljen način vstopiti v RS,  policisti  PP  Ormož  pa  so  na vlaku v Središču ob Dravi prijeli dva državljana  Maroka.  V  Mariboru  pa  sta  bila  odkrita  še dva državljana Afganistana,  ki  sta  na  nadeovoljen  način  prestopila  državno mejo med Hrvaško in Slovenijo skrita v tovornem vozilu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine