14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Desetletna žrtev ilegalca je zanosila!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Ilegalec, ki je bil prejšnji teden aretiran in obtožen posilstva desetletne deklice, je 27-letni Gerson Fuentes. S strani velike porote je bil v četrtek v okrožju Franklin v zvezni državi Ohio obtožen na podlagi dveh točk kaznivega dejanja posilstva. 

Obtoženi Gerson Fuentes je vsaj dvakrat priznal posilstvo. Znano je, da je deklica posledično zanosila. Zadeva je postala vsedržavna senzacija potem, ko je zdravnica za izvajanje abortusov v Indiani za medije sporočila, da jo je zdravnik, ki se v Ohiu ukvarja s spolnimi zlorabami otrok, napotil k njej. Zakon v Ohiu namreč ne dopušča izvedbe abortusa mladoletnicam, poroča Daily Wire.

Je pa generalni tožilec države Ohio David Yost pred tem izrazil dvom v resničnost zgodbe, rekoč da če bi deklica v resnici zanosila, ji pravo zvezne države ne bi preprečilo opraviti abortusa. Tekom zaslišanja 13. julija je policija sporočila, da je Fuentes priznal, da je posilil deklico. Policija naj bi bila prav tako obveščena glede njene nosečnosti, saj je socialne delavce o tem obvestila njena mati 22. junija. Kot je še znano, je deklica splavila v Indianopolisu. 

DNK s klinike v Indianopolisu, kjer je bil opravljen splav, je še vedno v fazi testiranja z namenom potrditve zločina s strani ilegalca. V testiranje so vključeni tudi sorojenci deklice. Sodnica Cynthia Ebner, ki primer obravnava, je za Fuentesa določila varščino v vrednosti dveh milijonov dolarjev, ker je begosumen in predstavlja nevarnost za otroka. Deklica je deseto leto starosti dopolnila šele nedavno, zato je mogoče, da je do posilstva prišlo, ko je bila stara šele devet let. Splav je bil izveden s pomočjo abortivnih tabletk. 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine