14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Danska islamistu odvzela državljanstvo in ga izgnala v Maroko

Danske oblasti so izgnale 58-letnega islamista Saida Mansourja v Maroko, potem ko mu je bilo odvzeto dansko državljanstvo. V Maroku rojeni Mansour si je pred leti uspel pridobiti dansko državljanstvo, vendar je namesto zvestobe svoji novi državi zvestobo izkazoval islamističnim teroristom. Prav tistim, ki želijo uničiti zahodno civilizacijo, kamor spada tudi Danska.

Mansour je bil dvakrat obsojen zaradi podpiranja in spodbujanja terorizma in leta 2014 je bil obsojen na štiri leta ječe. Med prestajanjem zaporne kazni so mu leta 2016 odvzeli državljanstvo. Pred dnevi, potem ko je odsedel prisojeno kazen do konca, so ga izgnali v rojstni Maroko.

Danski predsednik vlade je dejal, da ta izgon daje jasno sporočilo – da za tuje kriminalce, ki ne spoštujejo danskih vrednost in podpirajo terorizem, ni prostora v danski družbi. Ministrica za migracije je dejala, da je Mansour ves čas življenja na Danskem izdajal adoptivno državo in jo spodkopaval, torej na Dansko ne sodi.

Uradni tiskovni predstavnik vlade je bil še ostrejši in je dejal, da so se znebili islamističnega terorista ter da je občutek pri temu odličen. Dejal je še, da bo po njegovem mnenju Manosur kmalu končal v celici v “kakšni ušivi maroški ječi in da tja tudi spada”.

Skandal24.si

Sorodne vsebine