7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Črna gora razmišlja o postavitvi ograje na meji zaradi migrantov

Črna gora v zadnjih desetih mesecih beleži porast števila migrantov. Kot so sporočili danes, bi lahko nadaljevanje tega trenda državne oblasti prisililo k sprejetju posebnih in nepriljubljenih ukrepov, med katerimi so omenili tudi postavljanje žičnatih ograj, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Kot je dejal načelnik oddelka za nadzor črnogorske državne meje Vojislav Dragović, obstaja možnost, da bi se v primeru povečanja prečkanj meje na neurejenih prehodih Črna gora odločila za postavitev žičnate ograje na tovrstnih odsekih.

Pred tem je že madžarska vlada sporočila, da bo v primeru povečanja števila migrantov Črni gori donirala 25 kilometrov žičnate ograje.

Črnogorske oblasti medtem večji pomen dajejo dogovoru glede vračanja migrantov v Albanijo. “Imamo različne poglede glede vračanja migrantov. Albanske oblasti večkrat zatrjujejo, da ni dokazov, da so bile osebe, ki jih najdemo, kadarkoli na albanskem ozemlju, je dejal Dragović.

“Z valom migrantov se pojavlja tudi problem tihotapljenja,” je še dodal Dragović in izpostavil nedavni primer, ko je tihotapec migrante prevzel v Tirani in jih preko albansko-črnogorskega mejnega prehoda Sakobin pretihotapil v Črno goro. Na poti med Ulcinjem in Barom so pristojne oblasti tihotapca prijele in zadržale migrante.

Zadnje novice

Sorodne vsebine