17.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Cenzura se nadaljuje! Državljanka opozorila na ilegalne migrante, nemudoma so jo blokirali

Državljanom vedno bolj postaja jasno, da migrantski val nikakor ne pojenja. V naši demokratični državi se nekateri pač nočejo sprijazniti z dejanskim stanjem, medtem pa azilni dom na Viču poka po šivih. A to še zdaleč ni vse …

 

Samo na PU Koper so v prvih štirih mesecih letošnjega leta obravnavali 526 oseb, ki so nedovoljeno prestopile kopensko državno mejo z Republiko Hrvaško. Lani v enakem obdobju so jih obravnavali 162, kar pomeni, da je letos porast ilegalnih migrantov 325-odstoten. “Do vključno 22. maja pa so policisti obravnavali dodatnih 265 nedovoljenih prehodov državne meje,” razkrivajo na omenjeni upravi za obdobje od 1. maja do 22. maja 2018. Večina ilegalnih migrantov na območju njihove PU zaprosi za mednarodno zaščito, nato pa so odpeljani v azilni dom.

Strah je lepa reč
A ko slehernega Slovenca zaskrbi, kaj za vraga ti ljudje sploh počnejo v naši državi, očitno nastane velik problem. “Podpredsednica MO SDS Koper in predsednica CI proti ilegalnim migrantom na Škofijah je opazila 5 ilegalnih migrantov, ki so hodili po regionalni cesti iz Podgrada v smeri Kopra. Ustavila se je, obvestila interventno tel. številko 113 in jih do prihoda policistov z napeljevanjem pogovora zadrževala ter od njih pridobila informacijo, da so prišli v ciljno državo Slovenijo,” se je glasil zapis na Facebooku, ki ga je delil zaskrbljeni državljan. No, ko je delitev njenega opozorila presegla število 100, je bila objava blokirana in označena kot sovražni govor! “V demokratični državi bi se tudi drugače misleči morali sprijazniti z dejanskim stanjem. Strah je lepa reč,” je komentator zaključil svoj zapis.

Azilni dom poka po šivih
Kljub vsem poskusom, da se zadeve pometejo pod preprogo, državljanom vedno bolj postaja jasno, da migrantski val nikakor ne pojenja. Na Twitterju smo zasledili, da jih je najbolj zaskrbelo glede namestitve v Azilnem domu na Viču: “Državljani sporočajo in prosijo, naj preverimo: Azilni dom, Cesta v Gorice 15, Ljubljana, že 170 migrantov, čeprav imajo kapacitete samo za 40 ljudi. Menda gre za skrivnost Vlade RS pred volitvami.” Vlada se je nato le odzvala prek uradnega profila na Twitterju, Vlada RS, in sporočila, da je bilo v Azilnem domu na Viču nastanjenih 126 prosilcev za mednarodno zaščito in 173 vlagateljev namere. “S preureditvijo kapacitet v Azilnem domu na Viču je vsaki osebi zagotovljena postelja in osnovna oskrba, določena v zakonu o mednarodni zaščiti,” so še zapisali. Omenimo še, da je javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper (MOK) z uradom vlade za oskrbo in integracijo migrantov podpisal pogodbo in s tem zagotovil štiri integracijske skupnosti na tem območju. Ostane nam torej le še to, da jim rečemo: dobrodošli v Sloveniji …

Hepatitis, garje in ošpice …
V Policijskem sindikatu Slovenije opozarjajo, da se policisti v zadnjem mesecu soočajo z občutnim povečanjem števila migrantov. Pri tem pa imajo vse pogosteje tudi stike z osebami, za katere obstaja sum, da so obolele za nalezljivimi boleznimi, kot sta hepatitis in garje, v zadnjem primeru pa celo ošpice. Tiste, ki so bili v stiku z domnevno okuženim tujcem, opozarjajo, naj natančno spremljajo svoje zdravstveno stanje, oblačila pa morajo obvezno oprati. Nekaj policistov je obiskalo tudi osebnega zdravnika.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine